Case Packing System

Case Packing Systeem.

Opdracht voor ontwikkelen en inbedrijfstellen elektrotechnische besturingstraject van een Case Packing machine. Opdracht bestaat uit hardware engineering van besturingspanelen.

Voor het ontwikkelen van de software wordt allereerst een besturingsplan gemaakt waarna de software geschreven wordt. Na het testen van de machine in Deventer is inbedrijfstelling op locatie in Turkije uitgevoerd.

Het Case Packing Systeem bestaat uit een Toevoer Transport, een zogenoemde Product Packer gedeelte en een Uni pack.

Het Transport bestaat uit 3 transportbanden, deze verzorgen de aanvoer van de producten naar de Packer. Het toevoer transport is voorzien van productstoppers en volloopmelders.

Het systeem bestaat uit een zelfstandig werkende Packer. Middels een Product Stopper en Invoerstoter wordt er van de aanvoerband een x aantal bekers naar een liftunit overgeschoven. Dit proces wordt herhaald tot gewenste stapelhoogte bereikt is, in dit geval zijn dat twee lagen.

Als dit is gebeurd zal de formatiestoter de formatie van de lift onder de Hoofdstoter duwen, dit wordt ook herhaald tot de gewenste breedte is bereikt.

De gewenste formatie wordt nu door de Hoofdstoter in de doos of tray geschoven.

In het Unipack gedeelte wordt de doos gevormd. Dit gebeurt in verschillende stations ’s. In het eerste station wordt de Plano (Ongevouwen Doos)  gepakt en in op de transportbaan geplaatst,

Als deze geplaatste is zal de doos een station verder geplaatst worden. In Station 2 wordt de formatie in de doos geschoven. Daarna wordt de doos verplaatst naar station 3 hier worden de zijkanten van de doos gevouwen. Als dit gebeurt is wordt op de fabrieksflap lijm gespoten, en gaat de doos naar station 4, tijdens het transport naar station 4 worden de zijkanten van de doos gelijmd. Als de doos in station 4 is aangekomen worden alle flappen van de doos dichtgedrukt en is de doos klaar. In station 5 wordt de doos middels een lift uit de machine gehaald en door een pusher op een transportbaan geschoven.

Gebruikte Systemen.

Siemens SIMATIC S7-300 CPU

Siemens ET 200S Distributed I/O System

Siemens TP700 Touchscreen 7″

SEW Eurodrive MOVIDRIVE 61B motor inverters

FESTO Valve terminals MPAL-V

©2016 Tect Contracting & Engineering   |   Contact   |   Sitemap   |   Website ontwikkeling: Webton.nl
20200430